Wat maakt schermen anders dan andere sporten

Voetbal, volleybal, korfbal, tennis, handbal en ga zo maar door: we schrijven ze allemaal weg onder de noemer sporten. Schermen is ook een sport. Toch is dit een beetje een vreemde eend in de bijt. Waarom? Omdat schermen met geen enkele van de genoemde sporten te vergelijken is. En dat klopt ook wel, want schermen is behoorlijk anders dan de meeste andere sporten. Nu ben jij vast en zeker benieuwd wat schermen anders maakt dan de andere sporten. Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze tekst vertellen wij jou namelijk wat deze sport anders maakt.

Kwaliteit op meerdere gebieden

Voor sommige sporten moet je goed en hard kunnen schieten, terwijl slagkracht en snelheid bij andere sporten weer een belangrijk onderdeel vormt. Bij schermen is er echter niet iets dat er absoluut uitspringt. Om een goede schermer te worden, moet jij namelijk goed zijn op verschillende gebieden. Zo is het ten eerste handig om snel te zijn. Ook behendigheid speelt echter een grote rol, want jij moet aanvallen van je tegenstander kunnen ontwijken. En dan hebben we ook nog coördinatie en zelfverzekerdheid. Zo moet jij weten hoe en waar jij jouw tegenstander moet raken en je mag natuurlijk niet bang zijn om het duel te verliezen.

Fair play is ontzettend belangrijk

De rol van fair play wordt steeds vaker aangehaald in verschillende sporten. Bij schermen is het al van begin af aan belangrijk. Het is zelfs één van de belangrijkste onderdelen binnen deze sport. Tijdens wedstrijden concurreer je weliswaar met anderen, maar respect en beleefdheid voor elkaar is altijd de norm. Daarom wordt schermen, naast een sport, ook vaak een houding genoemd. Het maakt niet uit of je wint of verliest: fair play blijft altijd belangrijk binnen de schermsport.

Hoe word je een goede schermer?

Net als bij andere sporten is trainen bij schermen ook het toverwoord. Zonder training word jij namelijk nooit een goede schermer. Hoe meer je traint, des te sneller boek jij vooruitgang. Ben jij lid van een vereniging? Dan train je waarschijnlijk op vaste dagen. Wil je echter meer? Neem dan bijvoorbeeld eens een abonnement op de sportschool. Hier krijg je vaak korting op, waardoor het niet duur wordt om extra te trainen. Is het je alsnog te prijzig? Dan kun jij natuurlijk ook spullen kopen om thuis te trainen. Doe dit wel via het internet, want bij online kopen liggen kortingen vaak aanzienlijk hoger. Door zoveel mogelijk tijd in jezelf te investeren, zie je snel genoeg resultaat. Jij bent zo binnen de kortste keren een goede schermer.